Forum de Academy

CEPAT.MESRA.TERKINI
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
cute_iza
Junior
Junior


Number of posts : 149
Registration date : 2008-05-13

PostSubject: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Tue May 13, 2008 2:18 pm

Hi sume...jomla share cite2 seram yg pernah korang alami atau yg korang pernah dgr dr kengkwn yg lain...
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Tue May 13, 2008 3:27 pm

Erm, iza x der ker citer2 seram or pengalaman2 yg lepas2 masa kat umah ker..masa belaja ker..? Saya dulu masa belaja dulu pernah la masa tido kena tindih..tapi saya anggap tu perkara biasa jer kn..leh dikatakan semua org pernah rasa.. tapi setakat nih x pernah jumpa lagi la yg real..Harap2 jauh la semua tu.. No
Back to top Go down
View user profile
cute_iza
Junior
Junior


Number of posts : 149
Registration date : 2008-05-13

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Tue May 13, 2008 3:56 pm

Nie antara experience Iza

Kisah 1

Nie nak cite pasal pengalaman adk sy..

Adk sy kontraktor. die dpt 1 projek, pembersihan kwsn. die dgr org2 kat tmpt tu kate kat situ kwsn nye mmg keras. tp adk sy ni otai...xnak dgr ckp org. die plak tu jenis lasak dan agak kasar even die nie pempuan.

satu hari tu, pekerja die nak tebang satu pokok nie..ade dlm spek keje tu. adk sy nie pulak yg menyibuk nak join. dienye pekerja ckp xyah tp degil. sblm potong, kena buat tanda X kat pokok tu guna cat merah, adk sy nie plak yg sibuk2 nak tolong tandakan. pekerja die yg agak senior marah die tp die buat dono je...

mlm tu die ngadu kat mak, kate tangan kanan die sakit..menyucuk-nyucuk..smpai die nangis mendayu-dayu la...mak dah risau..bwk g klinik tp dr kate xde pape.
berlanjutan la gak beberapa hari. weekend tu sy balik umah, sy mmg xtau cite yg adk sy sakit. mlm tu tetiba die menangis mendayu-dayu. die suruh sy tolong die..die kate tangan die sakit sgt..sy mmg panik sgt..xtau nak buat ape. meremang je bulu tengkok.

yg pelik tu, tangan die sakit lps maghrib ke mlm. pagi ok je. last2 mak bwk berubat. org tu kate, benda tu marah sbb adk sy kacau tmpt anak 'die' main. lps dah berubat..alhamdulillah dah ok.

pekerja adk sy yg senior tu mmg tau pasal tu..tu sbb die marah adk sy.. die mmg ade amalkan ayat pendinding..tu sbb die xpape. tmpt tu mmg kerasla..

sesapa yg bersihkan kwsn tandas lg seram..slalu dgr org nangis la..ader skali tu akak tu jumpa benda tu xde kepala..ishk..mmg seram la...

Kisah 2

dulu sy duduk umah setinggan..rumah yg xteratur n agak rapat gak kedudukan antara satu sama lain. belakang umah sy tu ader lorong kecik la..slalunye budak2 suka main nyorok2..main kejar2 kat situ.

waktu balik cuti adk sy pun storyla yg tepi umah sy tu ader org buang 'something'. betul2 tepi bilik saya. yg slalu dgr bunyik2 pelik nie adk sy yg no 2 tu. plak tu die mmg slalu tido lewat..almaklumlah tgh hangat bercinta. satu mlm tu die tgh bergayut tetiba die tgh bunyik someone jln mengheret je..pastu dgr cam org ngeluh..mmg berdiri bulu roma..

mak lang sy ckp..ader org buang benda tu belakang umah sy so tu sbb benda tu merayau je..cr tuan baru...benda tu tau tak aper die???? HANTU RAYA!!!
mak lang sy tabuh garam kat tepi umah sy tu n pagar umah sy.

sejak tu mmg selalula baca yassin n lama2 die hilang camtu je...xtau la g mane
Back to top Go down
View user profile
cute_iza
Junior
Junior


Number of posts : 149
Registration date : 2008-05-13

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Tue May 13, 2008 3:57 pm

sambung....

Kisah 3

ade lagi satu cite nak share...happen in my family..

adk lelaki sy nie lemah semangat sket dan penakut gak orgnye..
tp die suka join camping esp persatuan kadet die tu la...

satu hari tu die join camping kelab die tp sy xingat camping tu kat ner..

sejak die balik dr camping tu die kerap bangun malam dan duduk bersila pastu die goyangkan badan die depan belakang..mcm org beratib tu..kepala die tunduk je...tgh2 mlm lak tu...
mmg seram..isy meremang plak bulu roma.. Twisted Evil

lg satu bile die bagi slm nak masuk ke rumah selalu kami dgr suara garau..cam suara org tua..lg2 kalau die balik rumah dah nak senja.

perangai adk sy nie plak suka bergurau so kami sekeluarga assume die bergurau..tapi bile kerap kali die buat camtu mak sy dah fikir lain

mak sy bgtau la mak lang sy..mak lang sy pandai berubat.
mak lang sy ckp masa adk sy g camping tu ade sorang atuk nie dah berkenan ngan die..
tu yg atuk nie ikut balik...

mak lang sy kate, atuk nie dah tua, bongkok plak tu, janggut die sampai ke pinggang..
masa memula adk sy tau..mmg die takut..die kate die xsedar ape2pun...

saya kalau memalam mmg takut sebab die bangun tetiba je...
smpai skrg adk sy mcm tu..


Kisah 4
kisah kawan saya...

cite nie masa sy blaja kat s.alam. kiteorg duk kolej sama bilik. sblm nie mmg dah kecoh pasal hantu2 nie..tp kiteorg xnak lyn sgt..takut sbnrnye Smile

one day sy ngan kwn sy nie stay up la smpai midnight. just two of us. nak dekat kul 1pg, sy dah ngantuk so nak masuk tido tp my fren nie xnak join lg coz die nak settle a few thing. sy pun g la gosok gigi,cuci muka..touch up sket2, baru nak tarik selimut..tetiba je my fren masuk n terus je baring kat katil die n tido..
memula sy tergezut gak...sy tanya die nape..tp die kate tetiba die ngantuk. sy malas la nak tanye lelebih tp sy dah x sedap hati.

esok sy tanye la nape..die kate..masa saya masuk dlm bilik die g la tgk cermin..cermin tu bertentang ngan koridor..tetiba die nmpk ade byg2 melintas..die ignore..pastu byg2 tu melintas lg skali..die dah xsdp hati..tapi die still continue study.. tetibe bulu tengkok die meremang..die rasa mcm ade someone tgh tgk die study..die toleh tp xde org..die dah rasa lain mcm tu yg die terus masuk tido.

blm habis lg...

ade 1 minggu tu kolej kiteorg ade buat minggu senyum. disebabkan bilik kami tingkat 5 (atas skali) dieorg nak gantung banner kat bilik kiteorg la. waktu tu dah midnight, kiteorg tunggu gak..tp org yg nak gantung banner xdtg2. so, my fren (kwn yg sama) ni punyala berani nak turun bwh sengsorang..nak check la konon. masa die kuar dr bilik, sy pun masuk bilik air.. elok je sy kuar die pun masuk tergesa-gesa. die kate malas lak nak turun..sy pun buat dono je la...

esk die cite..masa die kuar je dr bilik, die dah rasa seram sejuk tp die turun gak..elok die nak turun ke tingkat 4 die dongak lah ke atas die nmpk ade kain putih tergantung..jelas dan nyata..apa lg die cabut la masuk bilik terus..

mengikut kate senior,blok kami berhantu coz pernah ade siswi gantung diri kat tingkat 5 tp xsure entrance mane.. tah2 entrance sy tak? ish..tetiba je meremang bulu roma..

tpkan bkn bilik kami je yg kena, bilik lain juga, ade yg nmpk pempuan tua bongkok siap senyum lg kat die. ade yg tetiba ade bunyi org selongkar brg dlm bilik die..bunyi kertas berselerak padahal cuma die ngan kwn die je yg ade dlm bilik tu dan kwn die tido ngan nyenyak lg.. ade yg dgr bunyik loceng gelang kaki kwn die la mundar-mandir dlm bilik..padahal kwn die balik rumah...seram tul..
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Tue May 13, 2008 4:05 pm

Erm..banyak gak yer citer seram iza.. meremang gak bulu roma saya membacanyer..nasib baik la siang2 hari lagi..kalu tak..tunggu pagi la baru baca.. Razz
Back to top Go down
View user profile
cute_iza
Junior
Junior


Number of posts : 149
Registration date : 2008-05-13

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Tue May 13, 2008 4:11 pm

oo..zaha penakut ye????
tp iza pun penakut gak
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Tue May 13, 2008 4:29 pm

Hehe..biasala tu.. bab2 seram nih memang x leh citer sgt time2 malam.. pale
Back to top Go down
View user profile
cute_iza
Junior
Junior


Number of posts : 149
Registration date : 2008-05-13

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Tue May 13, 2008 4:32 pm

nanti xleh tido....
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Tue May 13, 2008 4:36 pm

ak ah..payah pulak nanti kn.. Smile
Back to top Go down
View user profile
cute_iza
Junior
Junior


Number of posts : 149
Registration date : 2008-05-13

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Tue May 13, 2008 4:49 pm

kalau xbleh tido mula la terbayang mcm2...nak g toilet pun takut
Back to top Go down
View user profile
eDast
Civilian
Civilian


Number of posts : 6
Age : 33
Registration date : 2008-05-06

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Wed May 14, 2008 2:00 pm

haii...eDast setakat ni x pernah pulak alami benda2 cenggini...minta di jauhkan.
Maunya terkucil kat situ
Back to top Go down
View user profile
cute_iza
Junior
Junior


Number of posts : 149
Registration date : 2008-05-13

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Wed May 14, 2008 2:06 pm

kekadang kite mmg xnak tp itula yg jd...seram tul
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Wed May 28, 2008 1:24 pm

itu pun nak takut ke tgk aku nie
hahaha....
aku pun ade pengalaman yang pernah jumpe "bende" tu..
kisahnya mase aku g kem kor kadet polis peringkat negeri kat janda baik pahang..
satu tengah malam tu..aku nak pergi buang air kecil kat tepi sungai,dan tak semena-mena ada benda putih lalu baik je depan aku..(aku kat tebing sungai,benda tu kat tebing sungai kat sebelah sana) dengan pantasnya aku membaca ayat kursi..dan mintak kepada ALLAH supaya aku tak diganggu dengan makluk itu..alhamdulillah benda tu tak ganggu..

tips mase berada dalam hutan..(sekadar nak kongsi)
1)kalau ade suara dari dalam hutan memanggil dari dalam hutan jangan sahut..
2)mulut janga celupar sangat
3)jaga tatatertib mase kat tempat orang,jangan nak main buang air kecil,mintak kebenaran.
5)mase kat dalam hutan jugak,niat kita kena baik.
6)jangan lupa bawak surah yasin..(mane tahu untuk dibaca selepas solat maghrib..)

sebenarnya banyak lagi tips2 semasa kem/dalam hutan..ini sahaja yang saya tahu..
harap boleh kongsi dengan korang sume...!!!!
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Fri May 30, 2008 12:03 pm

mr.jackyll wrote:

tips mase berada dalam hutan..(sekadar nak kongsi)
3)jaga tatatertib mase kat tempat orang,jangan nak main buang air kecil,mintak kebenaran.

erm..nak kena minta kebenaran kat saper nih..?? Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Fri May 30, 2008 4:54 pm

mintak kebenaran penunggu kat tmpat buang air kecil tu la..nnti kena kacau pulak..dah jadi kes lain..hmm.. Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Sun Jun 01, 2008 6:27 pm

tips yang bagus. tapi seeloknya banyakkan selawat keatas nabi. pas tu baca surah2 yang kta ingat. sembahyang jangan lupa.
Back to top Go down
View user profile
zahar_EG
Civilian
Civilian


Number of posts : 27
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Mon Jun 02, 2008 11:53 am

Semasa saya berdapat di Arau, Perlis dahulu saya pernah diajar bekenaan ayat yang perlu dibaca sebelum tidur.

Pertama-Al-fatihah
kedua-Ayat kursi
ketiga- berselawat 3 kali
keempat-baca surat 3 Kul.
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Mon Jun 02, 2008 8:21 pm

hmm... yang keempat tu baca surat 2 kul...boleh jelaskan lagi tak..tak jelas la yang keempat tu...anyway terima kasih sebab kongsi..
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Tue Jun 03, 2008 10:28 am

surah Al Nas
Surah Al Falaq
Surah Al Ikhlas

klau x silap saya la. andai silap cepat2 tolong betulkan yer.
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Tue Jun 03, 2008 4:59 pm

owh...yang surah singkat tu...ingat kan surah ape la tuan zahar cakap kan tu.. hmm ...anyway thx tabik..
Back to top Go down
View user profile
cute_iza
Junior
Junior


Number of posts : 149
Registration date : 2008-05-13

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Wed Jun 04, 2008 10:23 am

betul la tu tabik...mmg elok amalkan surah2 nie..berserta surah qursi...blh hindari dr sihir
Back to top Go down
View user profile
zahar_EG
Civilian
Civilian


Number of posts : 27
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Thu Jun 05, 2008 2:20 pm

Ya betul seperti yang diterangkan oleh en. Tabik Spring
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...   Today at 5:58 am

Back to top Go down
 
Jom share cite seram yg pernah korang alami atau dengari...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 101103 SNSD share their thoughts on the "YongSeo couple"
» Post card to John Jobbins(thought i share/any info)
» Number 1 Digimon site
» 130125 CNBLUE share their thoughts on Girls' Generation's "I Got A Boy"
» Lore: The After Years

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum de Academy :: Fantasy :: Paranormal & Spritual-
Jump to: