Forum de Academy

CEPAT.MESRA.TERKINI
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Kadet Polis Diraja Malaysia

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Kadet Polis Diraja Malaysia   Thu May 29, 2008 9:40 pm

sesiapa x-K.P...kongsi pengalaman kat tread nie...
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kadet Polis Diraja Malaysia   Sat May 31, 2008 12:43 pm

hahahaha
aku sarjan kadet.
hahahaha
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kadet Polis Diraja Malaysia   Sat May 31, 2008 4:34 pm

EX-sarjan kadet dah la..huhu..
ko kena hormat aku,sebab aku ex-SM K.P..
ko sarjan kadet ape??
ade pengalaman nak kongsi,kongsi la ngan kiteorang.... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zahar_EG
Civilian
Civilian


Number of posts : 27
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kadet Polis Diraja Malaysia   Sun Jun 01, 2008 1:06 pm

Di astro juga ada memaparkan drama akademi polis.
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kadet Polis Diraja Malaysia   Sun Jun 01, 2008 6:24 pm

kalau x silap saya dekat Tv 9 pon ada akademi polis.
mengisahkan sekumpulan melanjutkan pelajaran ker akademi polis di pulapol.
kira kuar pakai inspektor
Back to top Go down
View user profile
zahar_EG
Civilian
Civilian


Number of posts : 27
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kadet Polis Diraja Malaysia   Mon Jun 02, 2008 11:50 am

Ya betul TV9 bukan Astro..maafkan saya. Tetapi saya lebih mengharapkan drama berkenaan yang dalam keadaan sebenar.
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kadet Polis Diraja Malaysia   Mon Jun 02, 2008 1:32 pm

saya pon begitu juga. tayangkan lah realiti macam mana kehidupan seorang anggota polis..
tentera pon kalau ada bes juga
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kadet Polis Diraja Malaysia   Mon Jun 02, 2008 8:16 pm

tapi tak silap saya kat tv2 ada menayangkan cerita mengenai kolej tentera udara..tak silap saya dah lama tak ditayangkan lagi...cerita tu mmg betul2 menayangkan life seorang kadet..tajuk cerita tu tak silap saya menerjah awan... sekadar info..
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kadet Polis Diraja Malaysia   Tue Jun 03, 2008 10:22 am

betul betul
tapi saya rasakan masih belum cukup cerita tu menayangkan life seorang tentera....
banyak lagi yang kita x tahu
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kadet Polis Diraja Malaysia   Tue Jun 03, 2008 5:11 pm

hmmm..kalau nak tahu lebih lanjut masuk la polis/tentera...dapat rase lagi tu.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kadet Polis Diraja Malaysia   Tue Jun 03, 2008 5:29 pm

alo kawan kalau dah masuk polis ka tentera x payah la nak tgk citer cam tu....
Back to top Go down
View user profile
zahar_EG
Civilian
Civilian


Number of posts : 27
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kadet Polis Diraja Malaysia   Thu Jun 05, 2008 2:16 pm

TabikSpring wrote:
betul betul
tapi saya rasakan masih belum cukup cerita tu menayangkan life seorang tentera....
banyak lagi yang kita x tahu

Saya juga berpendapat begitu.
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Kadet Polis Diraja Malaysia   Fri Jun 20, 2008 12:10 am

mr.jackyll wrote:
tapi tak silap saya kat tv2 ada menayangkan cerita mengenai kolej tentera udara..tak silap saya dah lama tak ditayangkan lagi...cerita tu mmg betul2 menayangkan life seorang kadet..tajuk cerita tu tak silap saya menerjah awan... sekadar info..

erm, kawan saya salah seorg yg ter'berlakon' kat dlm drama tu.. drama tu dibuat masa kawan saya nak passing out..nampakla dia tgh berkawad n kuar la muka dia 2,3 kali...hehehe
Back to top Go down
View user profile
x pilot
Civilian
Civilian


Number of posts : 2
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: Kadet Polis Diraja Malaysia   Mon Mar 16, 2009 10:58 am

menerjah awan...best cite 2...
Back to top Go down
View user profile
bubbles
Civilian
Civilian


Number of posts : 20
Age : 25
Location : penang
Registration date : 2009-03-30

PostSubject: Re: Kadet Polis Diraja Malaysia   Wed Apr 01, 2009 11:45 am

saye pun ex-kp jak...hehehe..tapi jus kadet je..x dak pangkat pn coz msuk pk masa f4..yg 2 pun coz suka tngok kwn pakai unifom dia.. tongue kiteorg sume mmg happening..sume 1 kpala..giler2 ..rase2nye mr.jackyll and tabik mesti bnyak experience kan3 dalam kadet?SELIUTTTT
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kadet Polis Diraja Malaysia   Mon May 18, 2009 2:47 pm

x pilot wrote:
menerjah awan...best cite 2...

ko pun tahu jugak ke cerita tu??
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kadet Polis Diraja Malaysia   Mon May 18, 2009 2:50 pm

bubbles wrote:
saye pun ex-kp jak...hehehe..tapi jus kadet je..x dak pangkat pn coz msuk pk masa f4..yg 2 pun coz suka tngok kwn pakai unifom dia.. tongue kiteorg sume mmg happening..sume 1 kpala..giler2 ..rase2nye mr.jackyll and tabik mesti bnyak experience kan3 dalam kadet?SELIUTTTT


hahaha..xde la banyak sangat pengalaman..kawad kakt pon sampai daerah dah kantoi..camping sampai daerah jugak,sbb saingan terlalu kuat dgn sekolah lain masu tu..menembak sikit lagi nak pergi ke negeri,sbb sy dlm rangking keseluruhan dpt tmpt ke-6..yang nak pergi ke peringkat negeri nak dalam 5org..rugi2 sbb xbuat betul2...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kadet Polis Diraja Malaysia   Today at 2:02 pm

Back to top Go down
 
Kadet Polis Diraja Malaysia
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Hello from malaysia~~!!
» 100902 Malaysian SONEs, Which month would you like to have SNSD in Malaysia
» 110618 Girls' Generation Interviewed by Malaysia's "The Star" Newspaper
» Hi there~ I'm Malaysian~
» 111114 SNSD's first Japanese Photobook to be released!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum de Academy :: Defence & Military :: Police-
Jump to: