Forum de Academy

CEPAT.MESRA.TERKINI
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 pertanyaan mengenai Cadet Scheme

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: pertanyaan mengenai Cadet Scheme   Tue May 27, 2008 3:13 pm

pengambilan pegawai kadet dilakukan berapa kali dalam setiap tahun??sekali dalam setahun ke?

TERIMA KASIH
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: pertanyaan mengenai Cadet Scheme   Tue May 27, 2008 3:19 pm

proses-proses temuduga kolej tentera(pegawai kadet):

1. ujian kesihatan (mata, jantung, darah, penyakit, urin dll), jika lulus...
2. ujian fizikal (lari 2.4 @ 3.5km bermasa), jika lulus...
3. ujian bertulis (sejarah,iq,pengetahuan am) dan publis speaking jika lulus...
4. temuduga lembaga (kalau x silap dua kali), jika lulus...
5. dipanggil untuk latihan di ktd selama stahun setengah termasuk diploma pengurusan OUM (kalau x silap). jika lulus...
6. perbarisan dan penganugerahan watikah (angkat sumpahla)...

jika ada kekurangan dalam statement saya ni tolong tambah..

dan jika ada sebarang info or pengalaman mengenai kolej tentera harap dapat kongsi sesama..

TERIMA KASIH
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: pertanyaan mengenai Cadet Scheme   Tue May 27, 2008 3:36 pm

mr.jackyll wrote:
pengambilan pegawai kadet dilakukan berapa kali dalam setiap tahun??sekali dalam setahun ke?

TERIMA KASIH

Stakat nih yang saya tahu pengambilan nya hanya la skali dalam stahun..
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: pertanyaan mengenai Cadet Scheme   Tue May 27, 2008 3:39 pm

erm..tak silap saya kan...angkat sumpah tu yg cop 10 jari tu dibuat sebelum komisen tau..masa mula-mula masuk training..
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: pertanyaan mengenai Cadet Scheme   Tue Aug 19, 2008 3:21 pm

tak silap saya kadet intake 73 masuk lepas hari raya nie..iaitu selepas kadet intake 72 dah tauliah.. cyclops
Back to top Go down
View user profile
nurul_ain87
Civilian
Civilian


Number of posts : 6
Age : 29
Location : melaka
Registration date : 2008-08-18

PostSubject: Re: pertanyaan mengenai Cadet Scheme   Tue Aug 19, 2008 8:51 pm

saya lulusan diploma jurusan kejuruteraan mekanikal.bagaimana cara untuk saya memohon? bilakah tarikh pengambilan nya?? dan berapa kali pengambilan nya dalam tempoh setahun?
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: pertanyaan mengenai Cadet Scheme   Wed Aug 20, 2008 11:26 am

seperti yang dinyatakan diatas pengambilan untuk kadet dan graduan cuma setahun sekali..kalau untuk iklan graduan pada bulan 7 setiap tahun, tak silap dekat surat khabar berita mingguan..
Back to top Go down
View user profile
nurul_ain87
Civilian
Civilian


Number of posts : 6
Age : 29
Location : melaka
Registration date : 2008-08-18

PostSubject: Re: pertanyaan mengenai Cadet Scheme   Thu Aug 21, 2008 9:04 pm

mr.jackyll wrote:
seperti yang dinyatakan diatas pengambilan untuk kadet dan graduan cuma setahun sekali..kalau untuk iklan graduan pada bulan 7 setiap tahun, tak silap dekat surat khabar berita mingguan..

okey2 jangan lah marah saya tanya jer........
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: pertanyaan mengenai Cadet Scheme   Thu Aug 21, 2008 10:27 pm

it's ok...my duty..
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: pertanyaan mengenai Cadet Scheme   Tue Aug 26, 2008 12:12 am

bagus tul la kamu ni jack..tp make sure info yg diberi tu betul k..
n then jgn straight2 sgt bila bg info..biar mesra alam k..hehhe Wink
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: pertanyaan mengenai Cadet Scheme   Fri Aug 29, 2008 10:53 pm

kalau nak pastikan semua maklumat yang saya salurkan itu betul..adalah lebih baik cmder luis check dulu apa yang saya posting..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: pertanyaan mengenai Cadet Scheme   Today at 5:58 am

Back to top Go down
 
pertanyaan mengenai Cadet Scheme
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Player Helper scheme - people available IG for help and advice :) (and How To Apply)
» Serious: Following the Spiderweb (Open to Space Cadet and Myself)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum de Academy :: Defence & Military :: Career :: Cadet Scheme-
Jump to: