Forum de Academy

CEPAT.MESRA.TERKINI
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 kedai kopi!!!!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: kedai kopi!!!!   Tue Sep 16, 2008 1:13 am

selamat berpuasa n berbuka juga buat sayap berdarah n meira.. jangan tuang puasa k.. Wink
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: kedai kopi!!!!   Fri Sep 26, 2008 1:28 am

alahai,mane bebudak nie..tak singgah kat kedai kopi pak cik pun..harga minyak dah turun 10sen pun tak ada masa nak singgah kat kedai kopi pak cik nie..
Back to top Go down
View user profile
miera29
Civilian
Civilian


Number of posts : 23
Age : 28
Location : pay rock
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: kedai kopi!!!!   Sat Sep 27, 2008 1:11 pm

pagi puasa la pak cik.....
ni plak...pak cik bukak kedai pukul 0028H ni buat apa...
takde sape nak singgah la....org semua nak tido..nak sahur plak esoknye....
pak cik..pak cik...hehe Razz
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: kedai kopi!!!!   Mon Oct 13, 2008 10:06 pm

kedai kopi bukak!!!
pak cik da tutup cawangan pak cik yang faizul.forumotion.net.. Smile
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: kedai kopi!!!!   Mon Jan 12, 2009 1:08 pm

apa khabar semua.kenapa website navy ditutup?
Back to top Go down
View user profile
M.I.O
Civilian
Civilian


Number of posts : 5
Location : melaka
Registration date : 2009-04-01

PostSubject: Re: kedai kopi!!!!   Wed Apr 01, 2009 6:41 pm

buat pt embun la baru best terus solat subuh berjamaah
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: kedai kopi!!!!   Fri Apr 17, 2009 10:26 pm

hello M.I.O...forum ni dah lame tak active.saya ni hanya sub mod je..moderator forum ni dah jarang online..sibuk dengan kerja masing2..
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: kedai kopi!!!!   Thu May 21, 2009 12:26 am

Sorry la.. saya pun banyak kerja sampai tak sempat nak 'mengemas' kat sini..
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: kedai kopi!!!!   Thu May 21, 2009 9:19 am

tau pun luis zaha..kita masing2 sibuk kan..apa nak buat.tapi at least luis zaha ad jugak la jenguk2 kat tengah padang ni..
Back to top Go down
View user profile
shana272001
Civilian
Civilian


Number of posts : 6
Age : 33
Location : Subang
Registration date : 2009-09-07

PostSubject: Re: kedai kopi!!!!   Mon Sep 07, 2009 3:45 pm

Well kalu dah lame tak active..jengah - jengahle selalu... Laughing
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: kedai kopi!!!!   Wed Feb 24, 2010 9:59 pm

HAHAHA..sy pon dah lame tak aktif kak..huhuhu...ni aktif balek la ni..tgk mcm tak ade org pon Sad
Back to top Go down
View user profile
Nimi123
Junior
Junior


Number of posts : 145
Registration date : 2011-02-01

PostSubject: Re: kedai kopi!!!!   Sun Jul 24, 2011 5:20 pm

Hello,

1. Diabetes
Menurut Para peneliti di Harvard, mengkonsumsi enam cangkir kopi atau lebih setiap harinya dapat mengurangi resiko Diabetes. 54% bagi pria, dan 30% bagi wanita.

Penelitian lainnya yang dimuat dalam American Journal of Epidemiology menunjukkan konsumsi empat cangkir atau lebih per harinya pada lansia memiliki resiko DIabetes tipe 2 lebih rendah dibandingkan dengan yang jarang mengkonsumsi kopi.

Karena selain mengandung kafein, kopi juga mengandung antioksidan, dan mineral yang meningkatkan sensitifitas insulin dan metabolisme glukosa.

2. Kanker Kolon, HCC, dan Sirosis Hati
Dua cangkir kopi sehari dapat menurunkan resiko kanker kolon sebanyak 25%, dan sirosis hati sebesar 80%. Antoksidan yang terkandung di dalam kopi dapat membantu melindungi sel dari radikal bebas yang seringkali dikaitkan dengan kanker dan kelainan otak degeneratif.

Dr. Francesca Bravi dari Italia menemukan bahwa peminum kopi menikmati 41% pengurangan resiko HCC (Hepatocellular Carcinoma) atau kanker hati, dibanding dengan mereka yang tidak pernah mengkonsumsi kopi.

3. Batu empedu
Kopi meningkatkan aliran empedu dan mencegah kristalisasi empedu. Dua cangkir satu hari dapat mengurangi resiko batu empedu sebesar 50%.

Thanks.
houses for sale chilliwack
Back to top Go down
View user profile
katayama92
Civilian
Civilian


Number of posts : 1
Registration date : 2011-08-15

PostSubject: Re: kedai kopi!!!!   Mon Aug 15, 2011 6:54 pm

Assalamualaikum..haha..arap2 ada yg dpt mmbntu kt sni..sy nk tnye,,mcmmana jadual student awam kt UPNM n ade peluang x nk jdi plajar kadet?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: kedai kopi!!!!   Today at 6:09 pm

Back to top Go down
 
kedai kopi!!!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
 Similar topics
-
» Kope Kope no Mi
» List of Canon Devil Fruits

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum de Academy :: General :: Mess Members :: Sembang-Sembang-
Jump to: