Forum de Academy

CEPAT.MESRA.TERKINI
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Integriti dalam PDRM

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Integriti dalam PDRM   Thu May 22, 2008 6:17 pm

disini kita sama2 kupaskan mengenai integriti dalam pasukan PDRM.
sejauhmana keberkesanan nya
Back to top Go down
View user profile
sue
Civilian
Civilian


Number of posts : 43
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: Integriti dalam PDRM   Fri May 23, 2008 3:17 pm

sbg civillian.... saya ingin meluahkan rasa tidak puas hati yg meluap2 mengenai segelintir anggota polis yg suka pau.... menjatuhkan imej polis - bersih cekap amanah ???
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Integriti dalam PDRM   Fri May 23, 2008 3:41 pm

erm..betul tu sue..sampai skrg nih masih ada lagi anggota polis yg membuat kerja2 tak bermaruah mcm tu.. walaupun hanya segelintir tapi dah cukup buat semua terpalik..
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Integriti dalam PDRM   Sun May 25, 2008 11:32 am

emmm benda nie kalau nak kupas macam2 bleh.

ok contohnya. kebanyakkan org cina lebih suka bagi duit on the spot sbb mereka malas nak bayar saman. kekadang mereka rasa leceh kalau nak p bayar saman nie.. just kuar 50 pas tu settle.. emmm macam2.

tapi kalau kena kat kita. lain plak cerita...
Back to top Go down
View user profile
sue
Civilian
Civilian


Number of posts : 43
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: Integriti dalam PDRM   Mon May 26, 2008 2:17 pm

kdg2 tu jenis yg tak tahu malu... siap mention brape2 dia nak.....

pastu bagi anak bini makan,... itu yg skrg ni dengar mcm2 kes polis, family polis yg jd ntah aper2 ntah...
semlm kat downtown..ada bdk nak cilok brg, tp kantoi... kena plak tokey kedai tu polis..
terus kena gari.... budak tu ckp bapa dia polis.... lol!
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Integriti dalam PDRM   Mon May 26, 2008 3:16 pm

memang.sekarang banyak la anak polis nie jadi aper tah.
kat tempat saya yang jadi mat rempit kebanyakkan anak polis...
bila tunjuk ic kan alamat plak kat rumah polis.lepas macam tu jer.. macam mana la nak telus. tukar la sebanyak mana pon cogan kata. tetap macam tu juga.

tapi belum terlambat kepimpinan atasan untuk mengubah...

so kerjaya sebagai polis akan dipandang serong....

nak salah polis pon kadang2 x leh jugak. yang memberi nie banyak...
yang nak ambil lagi la....
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Integriti dalam PDRM   Mon May 26, 2008 3:19 pm

pada pandangan anda semua. andai kata ditubuhkan satu badan bukan kerajaan yang ditugaskan memantau tahap integriti pasukan polis adakah dapat mengurangkan rahsuah dikalangan polis.. beri mereka kuasa untuk mendakwa terus tanpa org tengah contohnya BPR atau Polis...

rasa berkesan tak?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Integriti dalam PDRM   Today at 6:08 pm

Back to top Go down
 
Integriti dalam PDRM
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum de Academy :: Defence & Military :: Police-
Jump to: