Forum de Academy

CEPAT.MESRA.TERKINI
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Pegawai VS LLP

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 5:25 pm

topic nie bukan la nak citer pegawai nak lawan ngan LLP.
tapi apa yang saya sembang dengan kebanyakkan kawan saya yang menyertai ATM bagi post LLP. mereka mengatakan Pegawai nie ada timing sikit.maksud saya ada belagak sikit. mereka selalunya join sama level mereka sahaja...

jadi terdapatlah jurang antara pegawai dengan LLP

mari kita kupaskan farao
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 5:32 pm

hmmm..panas jugak tread nie..bagi saya pegawai dan LLP perlu bersatu/bersama dalam satu kumpulan..bak kata pepatah bersatu teguh bercerai roboh..tapi mmg tak dinafikan antara pegawai dengan LLP mmg ada jurang..tapi tak semua pegawai begitu..maaf la kalau tersilap cakap ke ape... cheers
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 5:38 pm

betul dulu saya pernah tgk ada sekumpulan askar nie. dia org pergi la makan kat kedai nie. pas tu dia org dok 1 meja yang agak panjang. gang pegawai sebelah. LLP sebelah. tub2 ada LLP dok dalam gang pegawai tu. saya tgk LLP tu diam jer.x cakap sepatah pon. geng pegawai dok borak sakan.
Back to top Go down
View user profile
sue
Civilian
Civilian


Number of posts : 43
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 5:39 pm

LLP tu aper...???
saya org awam... x tau sgt kod2 army ni...
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 5:43 pm

LLP tu adalah Lain-Lain Pangkat.
LLP nie kira pegawai waran kebawah.
contohnya Prebet,lans kopral,kopral,sarjan,sarjan major dll adalah lain2 pangkat

kalau pegawai plak
leftenen muda ke atas
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 5:44 pm

macmane boleh jadi macamtu pulak..sepatutnya duduk dalam satu meja..susah sama2 senang pun sama2.sama2 merasa..tapi yang peliknya sorang LLP yang duduk dgn pegawai tu kenapa ta cakap sepatah pun..mungkin LLP tu musuh dgn LLP lain kot..anyway jangan fikir negatif pasal army..
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 5:49 pm

kita bukan berfikiran negatif tentang army..
mungkin la.

harap apa yang awak katakan terjadi la dlm ATM. bukan semua la yang macam tu.
lebih2 lagi yang tub2 jadi pegawai. kalau yang stat dari bawah nie.

tapi apa apa pon kalau lam padang kawad RSM adalah raja. hahaha

Raja Segala Manusia
Back to top Go down
View user profile
sue
Civilian
Civilian


Number of posts : 43
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 5:50 pm

ooo... ok, paham...
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 5:52 pm

hahhaha...betul..apa-apa pun perlulah mempunyai sikap meghormati anggota bawahan,pegawai bawahan,dan pegawai atasan..
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 6:00 pm

dalam kem pegawai. luar kem adalah insan biasa.
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 6:07 pm

TabikSpring wrote:
tapi apa apa pon kalau lam padang kawad RSM adalah raja. hahaha

Raja Segala Manusia

yup..ni saya setuju.. tgk misai pun saya dah kecut perut..kalau kena ketuk dgn tongkat dia,mau benjol kepala nih.. Laughing
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 6:09 pm

hhahaha...nak tanya, RSM betul kew raja segala manusia.atau ada makna yang lain..
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 6:15 pm

Raja Segala Manusia tu adalah gelaran untuk gang2 army kat diaorg punya RSM
dia berkuasa dalam padang kawad

beliau merupakan org ke3 paling atas dalam army

sekarang RSM army 32543 PEGAWAI WARAN I MOHD DZAHAR BIN A. RAHMAN
AMN BAT PCK
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 6:16 pm

owh...maksudnya pegawai waran I nie ada satu je la dalam TD..denga gelaran die jer dah takut..muke die bengis tol..
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 6:20 pm

x jugak.pegawai waran 1 nie ramai. tapi RSM nie sorang saja.dalam perkhidmatan Army.
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 6:23 pm

owh..maksud RSM ialah rajiment sargeant mejor..betul kew??
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 6:26 pm

yup.

Profil Sarjan Mejar Rejimen Tentera Darat

32543 PEGAWAI WARAN I MOHD DZAHAR BIN A. RAHMAN
AMN BAT PCK



Beliau telah dilahirkan pada 17 Januari 1958 di Muar, Johor. Beliau telah memasuki perkhidmatan tentera pada 17 Oktober 1976 dan seterusnya berkhidmat di Rejimen Ke-14 Askar Melayu Diraja. Disepanjang perkhidmatan, beliau telah menunjukkan dedikasi dan ketekunan kerja dengan amat baik dan telah berusahan dengan gigih untuk meningkat maju dalam kerjaya. Hasil daripada kesanggupan beliau untuk bekerja, beliau telah meningkat dari pangkat Prebet sehinggalah ke Pegawai Waren I (PW I) dalam jangkamasa hanya 17 tahun.

Dalam tempoh tersebut beliau telah memegang beberapa jawatan penting seperti Platun Sarjan, Sarjan Mejar Kompeni, Jurulatih Kawad dan Sarjan Mejar Rejimen. Beliau telah dilantik memegang jawatan Sarjan Mejar Rejimen Tentera Darat (SMR/RSM TD) pada 29 November 2001 sehinggalah sekarang.

Di dalam jawatan ini beliau sering membantu pasukan-pasukan dalam mendirikan Kawalan-Kawalan Kehormatan sempena Penganugerahan-Penganugerahan Panji-Panji Yang di-Pertuan Agong, Panji-Panji Rejimen dan Kawalan Kehormatan sempena lawatan pembesar-pembesar negara asing. Sebagai Sarjan Mejar Rejimen Tentera Darat beliau bertanggungjawab sebagai penasihat istiadat dan penyelaras dalam semua perbarisan di peringkat negara dan negeri selain diperingkat angkatan tentera sendiri.
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 6:29 pm

orang berpengaruh jugak kan..dah banyak pengalaman die kaut dalam tentera nie kan??
ape-ape pun pegawai dan LLP jangan lah ada jurang antara mereka..
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Thu May 22, 2008 6:34 pm

tu la pasal. pangkat bukan untuk dibangga...

apa apa pon gempur wira
Back to top Go down
View user profile
sue
Civilian
Civilian


Number of posts : 43
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Fri May 23, 2008 3:00 pm

dier punyer misai........seram tgk
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Sun May 25, 2008 11:16 am

hahahaha
seram ek.. tp yang penting dia x makan org
Back to top Go down
View user profile
jedi89
Civilian
Civilian


Number of posts : 15
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Mon May 18, 2009 9:46 am

pegawai mmg berada di kelas tersndiri...
d0wnk ni ade kelulusan...
latihan mse kadet p0n lbih tr0k dari rekrut..
gp0n mse d0wnk kadet..
d0wnk di ajar apa itu 'PRIDE'...
dalam tentera seni0rity 2 sgt kuat...
xdpt nak dipisahkn...
jd...spe yg berpgkt pgawai akn brase bangga...
dgn ape yg d0wnk dpt...
hasil titik pluh d0wnk...
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Mon May 18, 2009 2:38 pm

betul tu bro..ko ni macam2 tahu..ko ni kadet ATM ke?
Back to top Go down
View user profile
jedi89
Civilian
Civilian


Number of posts : 15
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Tue May 19, 2009 6:48 am

yup...
ak kadet...
s0 ak taw sume ni...
tp xperlu la ak gtaw sme ade ak ni kadet KOLEJ or UPNM@ATMA...
yg pnting kami dak2 kadet tahu pahit dan perit mse latihan...
dgn kene pulun blaja lg...
life kadet mmg tr0k...
kdg2 ade rse mcm nyesal jd kadet...
tp sbb minat n 'PRIDE'...
ttp bsmangat...
jd para pgwai mmg patut dh0rmat...
jgn igt pgawai x pnh kene maki...
klaw dak2 bwh wat hal...
org atasan akn cr pgawai dlu...
gp0n mse kadet...
yg slalu bg hell kt dak2 kadet ni adalah staf2 yg bpgkat LLP gak...
Back to top Go down
View user profile
bubbles
Civilian
Civilian


Number of posts : 20
Age : 25
Location : penang
Registration date : 2009-03-30

PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Wed May 20, 2009 4:53 pm

peg and llp penting dlm atm..kedua2nye ad peranan msg2..ap yg prlu wat ialah hormat antara 1 same len!!kan3?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Pegawai VS LLP   Today at 6:09 pm

Back to top Go down
 
Pegawai VS LLP
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum de Academy :: Defence & Military :: Army-
Jump to: