Forum de Academy

CEPAT.MESRA.TERKINI
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Thu May 22, 2008 6:00 pm

sword barer nih just utk yg kawin dengan officer jer... Wink
kalu nak bincang pasal nih, leh buka satu lagi topic.. kita meriahkan kat situ lak yer..
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Thu May 22, 2008 6:02 pm

Luis Zaha wrote:
sword barer nih just utk yg kawin dengan officer jer... Wink
kalu nak bincang pasal nih, leh buka satu lagi topic.. kita meriahkan kat situ lak yer..
dah bukak dah tread kahwin dengan askar kat ARMY forum..
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Thu May 22, 2008 6:06 pm

meriah tul la ekau mr.jackyll..hehehe

apa apa pun GEMPUR WIRA
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Thu May 22, 2008 6:12 pm

terima kasih..hmm..nak bertanya,selepas melapor diri kat kem AW yang terdekat..kemudian prosedure die mcmane pulak lepas tu??sekadar untuk pengetahuan..
Back to top Go down
View user profile
chef_hanani
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 20
Registration date : 2008-05-05

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Fri May 23, 2008 9:09 am

Pergi la dulu mendaftar jackyll oii...

Ko tanya banyak-banyak kang ngabiskan boreh yo kalo den jawab...
Back to top Go down
View user profile
chef_hanani
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 20
Registration date : 2008-05-05

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Fri May 23, 2008 9:13 am

mr.jackyll wrote:
owh...kalau nak aktif tu macamana datang weekend je??hmm..asakar wataniah nie ada disediakan tempat tinggal tak??

Pasukan RAW (Rejimen Askar Wataniah) hanya menyediakan tempat tinggal untuk kursus2 jangka panjang seperti Kursus KADA, KAPMS atau latihan gabungan (sekadar memberi beberapa contoh) ..Kalau anda attend latihan tempatan, tiada penginapan disediakan kecuali jika diarahkan oleh pegawai... Hanya ration yang disediakan sepanjang 10 jam latihan (0700 hours - 1700 hours)
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Fri May 23, 2008 3:20 pm

chef_hanani wrote:
Pergi la dulu mendaftar jackyll oii...

Ko tanya banyak-banyak kang ngabiskan boreh yo kalo den jawab...

sabar dulu....umur tak cukup lagi..awal bulan enam ni pegi melapor..huhu..
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Tue May 27, 2008 11:00 pm

saya nak kongsi sikit masalah bagi permasalahan yang sedang melanda saya sekarang kepada anda semua...saya teringgin untuk join RAW(rejimen askar wataniah) tapi kem RAW paling dekat pun kat sungai buloh..saya tinggal kat batu caves..masalah sekarang nie saya tak ade transport untuk ulang alik dari kem sungai buloh ke rumah saya di batu caves..faham2 je la batu caves dengan sungai buloh mak ai jauh nye..saya bukan hendak mencari alasan untuk tidak menyertai RAW.tapi tengok lah dulu saya solve masalah transport nie nnti..harap korang semua dapat memberi sabarang idea untuk masalah transport saya nie..(kalau ada sebarang bantuan transport pun tak apa jugak.(gurau je) cheers
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Tue Jun 03, 2008 12:40 pm

saya ada kemusykilan disini berhubung Askar Wataniah dengan Rejimen Askar Wataniah (RAW)

apa yang saya dengar melalui kawan saya tapi x pasti... RAW dan AW adalah sesuatu yang berbeza.

saya x pasti kebenaranya.....
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Tue Jun 03, 2008 4:59 pm

sama je la...RAW tu rajimen askar wataniah..AW askar wataniah..kalau nak bagi sedap panggil askar wataniah kan lebih bagus panggil rajimen askar wataniah..tak ade pape perbezaan pun..
Back to top Go down
View user profile
chef_hanani
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 20
Registration date : 2008-05-05

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Mon Jun 23, 2008 11:21 am

TabikSpring wrote:
saya ada kemusykilan disini berhubung Askar Wataniah dengan Rejimen Askar Wataniah (RAW)

apa yang saya dengar melalui kawan saya tapi x pasti... RAW dan AW adalah sesuatu yang berbeza.

saya x pasti kebenaranya.....

Same je Tabik...RAW ke..AW ke...takde bezanya...
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Mon Jun 23, 2008 12:53 pm

chef_hanani wrote:
TabikSpring wrote:
saya ada kemusykilan disini berhubung Askar Wataniah dengan Rejimen Askar Wataniah (RAW)

apa yang saya dengar melalui kawan saya tapi x pasti... RAW dan AW adalah sesuatu yang berbeza.

saya x pasti kebenaranya.....

Same je Tabik...RAW ke..AW ke...takde bezanya...

lama gak chef x masuk...
aik dah turun pangkat ka chef
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Mon Jul 28, 2008 11:44 pm

TabikSpring wrote:

lama gak chef x masuk...
aik dah turun pangkat ka chef

erm..bila pula chef turun pangkat nih..??
Back to top Go down
View user profile
askarwaja
Civilian
Civilian


Number of posts : 2
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Sun Feb 22, 2009 2:59 pm

saya dulu dah masuk AW pd tahun 1993 hingg 1995 jadi prebet, pastu tak aktif, sekarang saya dah ada diploma, jika masuk balik bole minta jadi pegawi tak? bukan apa kalo bole dapat leh lebih sikit elaun tu.
Back to top Go down
View user profile
askarwaja
Civilian
Civilian


Number of posts : 2
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Thu Feb 26, 2009 12:38 pm

TAK DAK ORG NK REPLY SOALAN SAYA KE? MANA SEMU PEGI?
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Thu Feb 26, 2009 9:17 pm

maaf la askarwaja..semua forumer kat dalam ni dah jarang active.tapi tak silap saya la.pegawai untuk askar wataniah kan masa anda mengambil diploma sekali sebagai unit beruniform kat kolej.xkan tak ada masuk unit beruniform askar wataniah masa kat dalam kolej yang anda masuk?

kalau silap tolong betulkan!
Back to top Go down
View user profile
M.I.O
Civilian
Civilian


Number of posts : 5
Location : melaka
Registration date : 2009-04-01

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Wed Apr 01, 2009 6:46 pm

askar wataniah walaupun weekend tapi dia ada latihan gabungan ngan askar regular biasanye dalam 2 minggu, latihan khemah tahunan selama 2 minggu n macam2 lagi rugi tak join
Back to top Go down
View user profile
M.I.O
Civilian
Civilian


Number of posts : 5
Location : melaka
Registration date : 2009-04-01

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Wed Apr 01, 2009 6:51 pm

untuk pengambilan dari prebet ke pegawai memang boleh, actually skim ni sudah diberhentikan sebab kewujudan palapes di ipta, tapi semenjak 2007 kalau tak silap skim ni da on balik, kena attend kursus di kem gunung panjang perak(PUSWATAN) selama sebulan ada test teori and amali kalau lepas sebulan ni boleh la ditauliahkan sebagai pegawai di kem siri 500
Back to top Go down
View user profile
M.I.O
Civilian
Civilian


Number of posts : 5
Location : melaka
Registration date : 2009-04-01

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Wed Apr 01, 2009 6:54 pm

tapi macam kes askar waja ni rasanye R.O.D da mati, so kena hidupkan balik r.o.d baru bleh pk next step.. gud luck
Back to top Go down
View user profile
batu tukul
Civilian
Civilian


Number of posts : 4
Registration date : 2009-04-01

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Tue Apr 07, 2009 10:43 am

tapi kalo korang semua ada diploma...
masuk prebet AW pastu bleh apply khursus pegawai kat puswatan
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Fri Apr 17, 2009 10:32 pm

maaf ya semua,semua mod di sini sibuk dengan kerja..ada yang sibuk dengan training..ada yang sibuk dengan carrier masing2..dan ada yang sibuk belajar di kolej2..HARAP MAAF DARI PIHAK KAMI..
Back to top Go down
View user profile
shraful
Civilian
Civilian


Number of posts : 5
Location : penang
Registration date : 2011-01-10

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Mon Jan 10, 2011 12:21 am

btoi tu... Laughing
Back to top Go down
View user profile
Nimi123
Junior
Junior


Number of posts : 145
Registration date : 2011-02-01

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Tue Jul 19, 2011 5:35 pm

Hello

Perlindungan kemalangan sama seperti Angkatan Tetap.


Elaun Perjalanan ke tempat latihan dan kemudahan perubatan.


Layak menyertai Insurans Berkelompok ATM.


Cuti tanpa rekod bagi menyertai latihan selama 30 hari dalam satu tahun (bagi kakitangan kerajaan sahaja).



Thanks


SEO Toronto
Back to top Go down
View user profile
Nimi123
Junior
Junior


Number of posts : 145
Registration date : 2011-02-01

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Sat Sep 24, 2011 7:07 pm

Hello
ada yang sibuk dengan carrier masing2..dan ada yang sibuk belajar di kolej2

Thanks

canadian seo company
Back to top Go down
View user profile
Nimi123
Junior
Junior


Number of posts : 145
Registration date : 2011-02-01

PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Fri Nov 25, 2011 3:46 am

Hello
KTD tak dapat tapi boleh kan untuk masuk wataniah??and nak tanya macam mana dengan cara hidup sebagai askar wataniah..same macam askar regular kew??
camper trailers ontario
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)   Today at 2:02 pm

Back to top Go down
 
ASKAR WATANIAH (pasukan simpanan)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum de Academy :: Defence & Military :: Army-
Jump to: