Forum de Academy

CEPAT.MESRA.TERKINI
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 'FAM'

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: 'FAM'   Wed May 21, 2008 6:25 pm

salam sejahtera kepada semua

saya sebagai rakyat malaysia ingin rasanya pasukan negara kita sampai ke kemuncaknya.
jadi marilah kita lahirkan apa yang patut dibuat untuk memastikan bolasepak kita power..
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: 'FAM'   Wed May 21, 2008 6:32 pm

Wahh..bagus..bagus.. Tabikspring sokong negeri/club maner nih??
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: 'FAM'   Thu May 22, 2008 11:37 am

Luis Zaha wrote:
Wahh..bagus..bagus.. Tabikspring sokong negeri/club maner nih??

hehehe. ala kawan sokong pasukan negeri kawan la. KEDAH DARUL AMAN. hehehe
jangan mareeee
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: 'FAM'   Thu May 22, 2008 11:56 am

Ooo..saya lak kalu kat Malaysia ni mesti la sokong Pahang kan.. tapi lately Pahang merundum skit la.. tu yg frust sgt tuh..
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: 'FAM'   Thu May 22, 2008 2:15 pm

x per ala bola sepak kat malaysia cam tu la
kadang2 naik kadang2 turun. macam roda la

tapi kan saya rasa la bukan masalahnya pemain x tau main. tapi sbb pengurusan saja.
dulu pon kedah macam tu jugak. nak tgk kedah main pon menyampah.
tp setelah pengurusan agak baik. tgk sikalang macam mana.sampai ada 2 3 player kedah leh guna BMW 3series la..
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: 'FAM'   Thu May 22, 2008 3:07 pm

erm..betul tu..tapi tabik rasa perlu/releven lagi tak kita menggunakan khidmat pemain import..??
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: 'FAM'   Thu May 22, 2008 4:42 pm

perlu.sbb pernah satu ketika dulu fam tidak membenarkan pemain import dalam liga malaysia. apa jadi? bola sepak malaysia jatuh merudum.

dalam isu pemain impot nie.bukan malaysia saja ada pemain import. kita tgk sendiri dalam EPL pon ada pemain impot.. tapi diaorg belajar dari pemain impot. kita nie mengharap pemain impot. contoh cam kedah.pemain impot bagus,sumbat jer gol...pemain kita tgk jer impot boh gol... cam mana nie.

so sampai bila pon x kan maju. lagi satu pemakanan pemain kita nie.belasah jer apa yang ada..

luis zaha percaya atau tidak yang pemain bola malaysia ni merokok?
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: 'FAM'   Thu May 22, 2008 4:46 pm

erm..merokok..saya percaya..cuma belum pernah nampak lagi..
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: 'FAM'   Thu May 22, 2008 4:52 pm

hehehe
tapi saya dah pernah tgk dah pemain kita merokok. tp saya x nak la cakap pemaim mana. dalam kereta pon merokok. hehehehe
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: 'FAM'   Thu May 22, 2008 5:01 pm

bola malaysia nie boleh maju andai perkara ini di titik bertkan.

* pengurusan yang beretika dan integriti termasuk gaji pemain.

saya mengatakan hal berkenaan kerana kawan saya merupakan pemain bolasepak bagi ATM tapi untuk team mana saya x leh nak cakap la. dulu masa awal liga malaysia, ATM cukup bagus. tapi akhir2 ini ATM terus jatuh.
sebab apa? sbb pemain atm hanya dapat elaun sahaja.sedangkan bagi pemain pasukan lain mereka dapat gaji yang agak lumayan. so penat main tapi dapat sikit. sapa la yang nak main bersungguh2

* mutu pengadilan kita kurang memberangsangkan
pengadil kita bukan tegas tapi banyak ikut cakap pemain. saja2 jatuh pas tu angkat tangan jer terus tiup wisel. cam mana tu. kalau tgk balik ulang tayang baru la kita tau. ni main sat tiup.main sat tiup cam mana nak main elok2. baik main bola kampung saja.
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: 'FAM'   Thu May 22, 2008 5:07 pm

erm..betul tu..saya setuju juga dengan pendapat kamu tu.. gaji pemain club lain ada yg sampai cecah 8-10 ribu... Shocked
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: 'FAM'   Thu May 22, 2008 5:16 pm

tu la pasal... x patut kan kan. kawan saya cakap la. ada ka patut pegawai yang sebat duit tu... pemain main penat2 diaorg sebat duit.. nie kira teruk nie..

apa yang dia cakap la... kalau dia tipu saya.bermakna saya pon tipu kalian la.hhehehe
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: 'FAM'   Thu May 22, 2008 5:28 pm

erm..itu memang selalu terjadi tabik..kat mana2 pun banayak terjadi..
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: 'FAM'   Sun May 25, 2008 11:45 am

percaya atau tidak????

kedah sekarang berada di ranking 145 kelab terbaik didunia.
sama mata dengan kelab dari belanda 'Feyenoord Rotterdam'

perak pula berada di ranking ke 264

kalau x percaya tgk nie
http://www.iffhs.de/?10f42e00fa2d17f73702fa3016e23c17f7370eff3702bb1c2bbb6f28f53512
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: 'FAM'   Mon May 26, 2008 10:49 am

erm..well done Kedah.. Memang bangga la mendengarnya siap mengatasi ajax, manchester city dan byk lg club2 terkenal luar negara..
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: 'FAM'   Sat May 31, 2008 12:50 pm

saya ada cadangan tenteng pembangunan bolasepak malaysia.

apa kata kita naikkan gaji kepada sesiapa yang dapat mewakili negara..
contohnya dalam kontrak setahun. gaji 10000 sebulan. tapi andai kata prestasi menurun. tendang terus. jangan cakap banyak.

rasionalnya sekiranya gaji yang lumayan. tentu ramai yang bersemangat untuk main dengan negara.. dan akan menunjukkan prestasi yang memberangsangkan kerana kalau x akan ditendang.

yang kedua.
kena ada pemilihan. walaupun pemain tu best kat negeri dia. tapi x semestinya dia akan best untuk negara. so tst dulu. jangan main ikut sedap jer nak pilih. jangan ikut macam negara eropah yang jurulatih nya boleh memilih sesiapa yang dia suka. pemain mereka semua bagus. sapa2 dipilih pon boleh main dengan cemerlang.

kita kena sedar yang bola sepak kita x hebat mana pon..korea penah tunduk kat malaysia satu ketika dahulu.....tapi sekarang sapa pon x tunduk dah. siap x kenal lagi malaysia dan ada yang x tahu malaysia nie ada team bola ker x

x sedih ka tu

itu saja la.....
Back to top Go down
View user profile
Nimi123
Junior
Junior


Number of posts : 145
Registration date : 2011-02-01

PostSubject: Re: 'FAM'   Thu Oct 27, 2011 8:28 pm

Hello
ala kawan sokong pasukan negeri kawan la. KEDAH DARUL AMAN. hehehe
jangan mareeee

Thanks

debt consolidation loans
Back to top Go down
View user profile
Nimi123
Junior
Junior


Number of posts : 145
Registration date : 2011-02-01

PostSubject: Re: 'FAM'   Thu Nov 24, 2011 3:23 pm

Hello
pasukan negara kita sampai ke kemuncaknya.
jadi marilah kita lahirkan apa yang patut dibuat untuk memastikan bolasepak kita
Thanks
saint john divorce lawyer
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: 'FAM'   Today at 2:02 pm

Back to top Go down
 
'FAM'
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum de Academy :: Sports & Hobbies :: Footballs-
Jump to: