Forum de Academy

CEPAT.MESRA.TERKINI
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Kolej Tentera Darat

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 3:24 pm

sebarang pertanyaan mengenai Kolej Tentera Darat..saya akan cuba sedaya upaya untuk memberi jawapan atau pandangan..GEMPUR WIRA
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 3:26 pm

Ok..Good Job Mr.Jackyll.. but make sure your topic is under control k..
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 3:27 pm

Luis Zaha wrote:
Ok..Good Job Mr.Jackyll.. but make sure your topic is under control k..
ai ai captain..
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 3:53 pm

nak tanya untuk topik sendiri..mengenai kolej tetera darat,bagi yang telah berjaya untuk menghadiri temuduga saya ucapkan tahniah..harap korang semua buat yang terbaik semasa temuduga itu nanti..kenapa saya tak terpilih untuk menghadiri temuduga KTD??sedangkan saya layak untuk mohon KTD.saya punya keputusan SPM 4B3C1D,BM-b3,BI-d7,MATH-c6,SCIENCE-c5,SEJARAH-b4,AGAMA-b4,SENI VISUAL-b4,SENI REKA TANDA-b3.
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 3:57 pm

erm..apa yang boleh saya katakan mr jackyll..maybe tak ada lagi rezeki skrg ni..
ok, nak tanya mr. jackyll..masa hantar borang kat KTD tu apa lagi yg disertakan..?? Surat sokongan dari sekolah ker..dari maner2 la..ada tak??
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 4:00 pm

surat sokongan??saya tak sertakan surat sokongan.hari tu anggota tentera di CTK mintak surat sokongan..saya tahu surat sokongan tu dari pegawai ATM kan??

cara CTK menentukan yang mana layak untuk ke temuduga KTD bagaimana??
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 4:44 pm

saya pon nak tanya la..
spm saya
bm a2
math a2
sains b3
sejarah b4
pendidikan seni b3
add math d7
pendidikan islam b4
perdagangan c6
Bi e8

dah 4 taun dah aply KTD. x jugak dapat p interview. tapi masa 2003 saya aply ATMA dapat la plak. masalahnya saya cabut lari jer hahahaha menyesal kan kan. peluang hanya sekali
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 5:06 pm

kanape lari pulak..menyesal seumur hidup tu..idea lari itu mmg keputusan yang sangat salah..
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 5:18 pm

mr.jackyll wrote:
surat sokongan??saya tak sertakan surat sokongan.hari tu anggota tentera di CTK mintak surat sokongan..saya tahu surat sokongan tu dari pegawai ATM kan??

cara CTK menentukan yang mana layak untuk ke temuduga KTD bagaimana??

erm..tidak semestinya surat sokongan dari pegawai ATm..surat sokongan dari sekolah pun boleh.. bila ada surat sokongan nih..kuat la skit kita ni kan..
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 5:20 pm

erm..TabikSpring punya result not bad..suppose dah boleh dapat kalu apply nih..
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 5:22 pm

Luis Zaha wrote:
mr.jackyll wrote:
surat sokongan??saya tak sertakan surat sokongan.hari tu anggota tentera di CTK mintak surat sokongan..saya tahu surat sokongan tu dari pegawai ATM kan??

cara CTK menentukan yang mana layak untuk ke temuduga KTD bagaimana??

erm..tidak semestinya surat sokongan dari pegawai ATm..surat sokongan dari sekolah pun boleh.. bila ada surat sokongan nih..kuat la skit kita ni kan..


owh..mintak surat sokongan dari sekolah pun boleh??macamana pulak nak cakap kepada pihak pengurusan sekolah itu nanti bahawa kita memerlukan surat sokongan??memang dibenarkan surat sokongan dari sekolah??
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 5:24 pm

mr.jackyll wrote:
kanape lari pulak..menyesal seumur hidup tu..idea lari itu mmg keputusan yang sangat salah..

cam mana la x lari. time tu bebudak lagi. nak berfoya2 lagi hahahahaha
sikalang menyesal la broo
bro jangan jadi macam kawan nie.. dapat peluang terus sambar. jangan biar lama
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 5:27 pm

mr.jackyll wrote:
Luis Zaha wrote:
mr.jackyll wrote:
surat sokongan??saya tak sertakan surat sokongan.hari tu anggota tentera di CTK mintak surat sokongan..saya tahu surat sokongan tu dari pegawai ATM kan??

cara CTK menentukan yang mana layak untuk ke temuduga KTD bagaimana??

erm..tidak semestinya surat sokongan dari pegawai ATm..surat sokongan dari sekolah pun boleh.. bila ada surat sokongan nih..kuat la skit kita ni kan..


owh..mintak surat sokongan dari sekolah pun boleh??macamana pulak nak cakap kepada pihak pengurusan sekolah itu nanti bahawa kita memerlukan surat sokongan??memang dibenarkan surat sokongan dari sekolah??

cam nie bro kalau nak mintak surat sokongan.
dari apa yang saya buat la
kat surat tu dia akan tulis kelakuan kita pas tu kita nie layak untuk mintak dalam ATM
suh pengetua ka.lagi bagus p kat pegawai daerah.
saya dulu pon guna surat sokongan gak.tp saya nie lebih sikit.. sbb saya dulu ketua pengawas..(riak se hehehe)maap yer study study study
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 5:31 pm

erm..macam tu la lebih kurang.. Mr jackyll kan kadet polis kat sekolah dulu..dalam surat sokongan tu nyatakan sskali aktiviti kamu tu..
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 5:36 pm

haaaa dah kadet polis. mintak la polis. mesti senang punya dapat. masuk dulu form 6
pulun form 6 bagi dpt 4P ka pas tu leh la mintak polis. kompom dapat inspektor pecubaan. percaya lah cakap saya
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 9:36 pm

hehehe...saya dah nyatakan semua sijil kokorikulum saya..mule dari daerah sampai negeri...tapi jawapan die..menghampakan..
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 9:38 pm

TabikSpring wrote:
haaaa dah kadet polis. mintak la polis. mesti senang punya dapat. masuk dulu form 6
pulun form 6 bagi dpt 4P ka pas tu leh la mintak polis. kompom dapat inspektor pecubaan. percaya lah cakap saya

nak pulun f6 tu yang susah sikit...tao la kan f6 nie kan tahap nak pecah otak punye...gerenti xley blaja punya...buku dier sume tebal2..tengok je 5 subjek..tapi bila masuk periksa amek ko 15 subjek...
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 9:41 pm

TabikSpring wrote:
mr.jackyll wrote:
kanape lari pulak..menyesal seumur hidup tu..idea lari itu mmg keputusan yang sangat salah..

cam mana la x lari. time tu bebudak lagi. nak berfoya2 lagi hahahahaha
sikalang menyesal la broo
bro jangan jadi macam kawan nie.. dapat peluang terus sambar. jangan biar lama

aku ni awal2 lagi dah sedar..lu kawan baru nak menyesal...susah la kalo dah tua utk mohon kadet nie kan??
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 9:43 pm

Luis Zaha wrote:
erm..macam tu la lebih kurang.. Mr jackyll kan kadet polis kat sekolah dulu..dalam surat sokongan tu nyatakan sskali aktiviti kamu tu..

okey...thx 4 da info cmdr.kalau surat temuduga KTD still xde jawapan,hopefully next year dengan surat sokongan dari sekolah diterima jugak untuk ke temuduga tahun depan..AMIN..
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Wed May 21, 2008 9:46 pm

cam nie bro kalau nak mintak surat sokongan.
dari apa yang saya buat la
kat surat tu dia akan tulis kelakuan kita pas tu kita nie layak untuk mintak dalam ATM
suh pengetua ka.lagi bagus p kat pegawai daerah.
saya dulu pon guna surat sokongan gak.tp saya nie lebih sikit.. sbb saya dulu ketua pengawas..(riak se hehehe)maap yer study study study[/quote]

okey la tu..heheh...kalau tak nak daripada pengetua,saya time skolah dulu anti dengan pengetua skolah saya,penolong kanan HEM(hal ehwal murid) boleh jugak x??cmdr luis and tabik rasa mcmane??
Back to top Go down
View user profile
zahar_EG
Civilian
Civilian


Number of posts : 27
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Thu May 22, 2008 8:27 am

Semasa menerima sijil SPM dulu, sememangnya pelajar-pelajar di sekolah saya memang disertakan surat/sijil sokongan.
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Thu May 22, 2008 11:40 am

mr.jackyll wrote:
cam nie bro kalau nak mintak surat sokongan.
dari apa yang saya buat la
kat surat tu dia akan tulis kelakuan kita pas tu kita nie layak untuk mintak dalam ATM
suh pengetua ka.lagi bagus p kat pegawai daerah.
saya dulu pon guna surat sokongan gak.tp saya nie lebih sikit.. sbb saya dulu ketua pengawas..(riak se hehehe)maap yer study study study

okey la tu..heheh...kalau tak nak daripada pengetua,saya time skolah dulu anti dengan pengetua skolah saya,penolong kanan HEM(hal ehwal murid) boleh jugak x??cmdr luis and tabik rasa mcmane?? [/quote]

ape ape jer la janji surat sokongan. jangan g amik surat sokongan kat kedai baiki basikal ngan moto dah la.heheheh apa apa pun ada surat sokongan.
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Thu May 22, 2008 11:52 am

yer la.. apa2 pun surat sokongan x kisah.. tapi itu semua x menjanjikan apa2 lagi..kita cuma kena usaha dan tawakal jer.. at least biar masa kita hantar borang permohonan tu complete segala-galanya.. Wink
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Thu May 22, 2008 2:05 pm

perhatian kepada semua yang memohon untuk memasuki KTD. sekiranya anda masih belum menerima surat tawaran untuk ditemuduga pada hari ini, ini bermakna anda tidak layak.

sekian terima kasih.
cuba lagi tahun depan
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Thu May 22, 2008 2:48 pm

Luis Zaha wrote:
yer la.. apa2 pun surat sokongan x kisah.. tapi itu semua x menjanjikan apa2 lagi..kita cuma kena usaha dan tawakal jer.. at least biar masa kita hantar borang permohonan tu complete segala-galanya.. Wink

thx 4 da info all... next year aku akan mohon KTD lagi sekali..dengan surat sokongan..harap2 membuahkan hasil..segala-galanya ku serah kan kepada yang maha esa..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kolej Tentera Darat   Today at 6:10 pm

Back to top Go down
 
Kolej Tentera Darat
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum de Academy :: Defence & Military :: Army-
Jump to: