Forum de Academy

CEPAT.MESRA.TERKINI
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Sindarela...TV3..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
cute_iza
Junior
Junior


Number of posts : 149
Registration date : 2008-05-13

PostSubject: Sindarela...TV3..   Wed May 14, 2008 9:45 am

Saper follow citer nie?
Meh la story mory kat sini...
Back to top Go down
View user profile
cute_iza
Junior
Junior


Number of posts : 149
Registration date : 2008-05-13

PostSubject: Re: Sindarela...TV3..   Wed May 14, 2008 9:54 am

Iza story sket cite mlm td...

Husein terkezut bile nampak ayu dah bertunang ngan bos die.
Kesian sgt tgk reaksi Husein mlm td..nmpk hati die luka sgt...
Iza rasa lakonan die real sgt..iza pun rasa nak nangis...cian dier..

Pastu zoela bengang die tumbuk bos ayu tu..hehehe..padan muka die...

Pastu anak raja tu...ape tah nama die...dah decide nak warisi tahta ayahanda die and dah decide nak kawin dgn puteri tu..sape ek nama dier? lupa lg...
Putera nie ingat puteri tu cintakan die..tp sbnrnya puteri ni sj je mainkan hati putera tu...
Puteri ni cintakan org lain....huhuhuhu
Putera ni dah beli cincin, kengkonon nak melamar puteri tu mlmnyer...tapi die ternmpk puteri ni tgk memujuk boyfren die utk break...
Cian Putera tu..die kecewa sgt..sedih..huhuhu

Kesimpulannyer, mlm td ader dua hati teruna yg terluka diguris oleh si dara.... No
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Sindarela...TV3..   Wed May 14, 2008 9:57 am

wahh..terujanyer bila saya baca sinopsis cerita cinderella nih.. saya tak berkesempatan tgk semalam tapi sempat la tgk iklan dia.. memang bos zoela berlakon sempoi abis,macam realiti jer cara dia bercakap dengan bos ayu tu.. " bro..ko tolong jaga ayu baik-baik yer.." aduhh..sedih giler... Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile
cute_iza
Junior
Junior


Number of posts : 149
Registration date : 2008-05-13

PostSubject: Re: Sindarela...TV3..   Wed May 14, 2008 10:03 am

Luis Zaha wrote:
wahh..terujanyer bila saya baca sinopsis cerita cinderella nih.. saya tak berkesempatan tgk semalam tapi sempat la tgk iklan dia.. memang bos zoela berlakon sempoi abis,macam realiti jer cara dia bercakap dengan bos ayu tu.. " bro..ko tolong jaga ayu baik-baik yer.." aduhh..sedih giler... Crying or Very sad

husein tu mmg best, dier berlakon real n dier ngan zoela tu selamber je...suka tgk dieorg dua org...

bos ayu tu plak, mmg hampeh!!!! kalau dier dpn iza..mmg iza sekeh2 dier tu
pastu, masa dier nak g lunch ngan ayu, ader awek maner tah yg sms dier..sayang-sayang...

abislah ayu lps nie..tu la patahkan hati org lg...
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Sindarela...TV3..   Wed May 14, 2008 10:19 am

erm..tu la..dalam cerita tu bos ayu memang tak patut..dengan ayu skali pun tak patut buat mcm tu.. hopefully jangan la buat kat dunia nyata nih..
Back to top Go down
View user profile
cute_iza
Junior
Junior


Number of posts : 149
Registration date : 2008-05-13

PostSubject: Re: Sindarela...TV3..   Wed May 14, 2008 10:23 am

entahla..tp maybe pernah berlaku kat dunia nyata..cuma xtau kat maner yg berlaku n sape yg hadapinye......
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Sindarela...TV3..   Wed May 14, 2008 10:38 am

Kalau berlaku la kkat saya dah lama saya tembak jer.. hehehe..baru puas hati... Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
cute_iza
Junior
Junior


Number of posts : 149
Registration date : 2008-05-13

PostSubject: Re: Sindarela...TV3..   Wed May 14, 2008 10:49 am

nak join gak
Back to top Go down
View user profile
cute_iza
Junior
Junior


Number of posts : 149
Registration date : 2008-05-13

PostSubject: Re: Sindarela...TV3..   Wed May 28, 2008 9:42 am

sakitnyer hati iza tgk ayu semalam...sesuka hati dier jer nak balik kat husein..
dah la die tinggalkan husien n bertunang ngan bos dier..tup..tup..tup..biler bos die curang, dgn muka xmalu nak balik kat husein...pempuan species aper la die nie....yg husein tu plak cair ngan ayu tu...

yg husein nie pun mangkuk hayun...sesuka hati jer tolak zoela...n ckp kalau die pilih pempuan zoelalah pempuan terakhir yg die pilih.... mmg mangkuk tul

si haidar nie plak mmg selfish....die xterfikir ke kalau die sain surat serah kuasa, musuh die akn amik kesempatan...xkesian ker die kat ayahanda die....

tp masa haidar duduk sengsorang kat taman die teringat perbualan die ngan saudara die..iza rasa abg die...tu sbb die suruh kuntum booking flight to london tp die xnaik flight tu tp die terus ke kl...mungkin die nak cr abg die la...

masa husien dok menyesali ape yg die buat kat zoela..tup2..ader la satu group org dr istana mengadap die....die marah2..pastu utusan istana tu ckp husein kena balik ke indrapura coz ayahnada die gering, tengku haidar plak entah ke mana n org2 yg nak merebut kuasa tgh tunggu peluang jer....muka husien tu mcm semcm jer biler utusan tu ckp ayahanda die gering....

ghupernyer....husien tu anak raja!!!! unbelievable!!!! iza rasa husien tu abg tengku haidar la...

pastu si rania tu call ayah si haidar n nak explain everything....nie yg xsabar tunggu next week nie...

apala reaksi zoela kalau die tahu husien tu anak raja...n kalau lah ayu tahu kompom lg mengada-ngada lah die ngan husein tu..kan die nak mr perfect, yg ade wawasan n yg ade masa depan. kite tunggu!!!!!
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Sindarela...TV3..   Wed May 28, 2008 12:49 pm

aik marah nampak..rilex la..nnti cepat tua..hhuhuhu...itu cerita rekaan je..tak ade kene mengena antara yang hidup atau yang sudah meniggal dunia.. peace!
Back to top Go down
View user profile
zahar_EG
Civilian
Civilian


Number of posts : 27
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Sindarela...TV3..   Wed May 28, 2008 5:27 pm

Saya tak paham sangat cerita ini, sebab kejap tengok sekejap tinggal... tetapi bila sekali tengok ramai pulak kerabat raja.. sampaikan mekanik tu kerabat.
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Sindarela...TV3..   Mon Jun 02, 2008 8:31 pm

hhahaaha...mmg betul..tapi cerita sekarang nie bila ditonton cepat bosan..lain lah kalau cerita p.ramlee,tengok banyak kali tak bosan..

tak salah saya katakan juga cerita melayu sekarang selalu mengenai cerita orang kaya-kaya..knp bende itu terjadi??sikit2 cerita orang kaya-kaya..bosan la..
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Sindarela...TV3..   Tue Jun 03, 2008 10:25 am

tu la masalahnya...
citer kat malaysia nie x penah nak realitikan...
nak nak kalau masuk spital.. kaya ka miskin ka mesti dok dalam wad yang bilik dia sorang2.. kalau realitinya dok wad yang bilik sorang2 mesti kaya org tu ataupun berpangkat.....

kalau kaya nie lagi la. datuk la datin la...hehhe

tp sindarela nie memang bes
Back to top Go down
View user profile
cute_iza
Junior
Junior


Number of posts : 149
Registration date : 2008-05-13

PostSubject: Re: Sindarela...TV3..   Wed Jun 04, 2008 10:31 am

biasala citer melayu skrg...mesti citer pasal rebut harta la...smpai bunuh-membunuh....kekadang rasa xlogik gak...
tp iza suke tgk citer nie coz plot nyer quite interesting even still ader adengan rebut harta, kuasa....
Back to top Go down
View user profile
cute_iza
Junior
Junior


Number of posts : 149
Registration date : 2008-05-13

PostSubject: Re: Sindarela...TV3..   Wed Jun 04, 2008 10:46 am

mlm td nyer summary....tp ringkas je la yer...iza nak smbung keje lak nie Wink

husein dah balik ke inderapura..bonda die mmg terkejut. actually husein lari dr inderapura coz kena paksa kawen ngan rania. pastu ayahanda die ckp, kalau husein kuar gak dr istana...die haramkan husein jejak kaki ke inderapura n xmengaku husein anak die. tu sebab husein xbalik2. die balik kali nie pun sbbb ayahanda die gering

zoela plak dah tukar identiti...die dah stark bersolek n pakai skirt....chumel!!!!

butang lak melamar naemah tp naemah tolak coz naemah anggap butang cam adk dier jer....

tengku haidar dah smpai kl...die menyamar jd rakyat biasa...masa die jln2 kat bdr kl...die terserempak ngan kakak tiri zoela...tushee...dieorg kawan n tushee bwk haidar jenjln sekitar kl...yg bengang tu biler tushee antar haidar kat hotel die leh plak si haidar tu lupa mintak no phone tushee....klakar plak...

tu jer rasanyer....yg rania plak dah tinggalkan istana slps die dah explain everything pd bonda haidar...

xsbr nak tunggu next week
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Sindarela...TV3..   Thu Jun 19, 2008 11:53 pm

wah..bagus tul iza yer... saya pun ada tgk ari tu tapi tak tgk samapi abis la.. mcm en.zahar kata la, banyak sangat nyer kerabat diraja...leh siap nyamar2 lagi..huhuu.. whatever pun nice story.. Wink
Back to top Go down
View user profile
cute_iza
Junior
Junior


Number of posts : 149
Registration date : 2008-05-13

PostSubject: Re: Sindarela...TV3..   Fri Jun 20, 2008 11:09 am

biasa la...citer melayu..kalau xmengarut mmg xsah...tp sekarang jln cite nyer serious sket..n byk bermain ngan emosi
tp iza mmg kelakar la tgk mak tiri si zoela tu...sakit perut iza tgk die...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Sindarela...TV3..   Today at 2:02 pm

Back to top Go down
 
Sindarela...TV3..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum de Academy :: Entertainment :: TV's Program-
Jump to: