Forum de Academy

CEPAT.MESRA.TERKINI
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 UPNM info

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
ismail7877
Civilian
Civilian


Number of posts : 2
Location : Melaka
Registration date : 2009-05-22

PostSubject: Re: UPNM info   Fri May 22, 2009 9:58 am

Salam perkenalan pada anda semua....

Saya minat nak jadi tenaga pengajar di UPNM. Boleh bantu saya cam mana nak joint UPNM nih?

Back to previous topic, FYI saya ni PALAPES UPM grad tahun 1999. Memang diakui makin lama student akan makin kurang mantapnya....tak macam student dulu2, kena belasah sentiasa. Walau kena belasah...kitaorang boleh ketawa lepas tu. Btw, saya memang suka military nih... tanggungjawab bersama nak jadikan dorang mantap.
Back to top Go down
View user profile http://morelexspictures.com/blog
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: UPNM info   Fri May 22, 2009 10:58 am

jedi89 wrote:
bubbles wrote:
dari gaya penuliasan jedi,saya rse jedi nie kadet kolej??tul x?

erm..
maybe btol...
maybe x...
tp denga2 NC br UPNM skang makin tegas..
die nak ubah UPNM jd mcm WESTPOINT...
tp xtaw la smpai mana die dpt capai sume 2...
byk msalah akn tmbul klaw UPNM dibuat mcm WESTPOINT...

wah nak tukar jadi westpoint.kalau cerita itu menjadi kenyataan mmg budak2 UPNM menjadi semantap WESTPOINT..tapi jangan dilupakan budaya timur kita.heheh
Back to top Go down
View user profile
zeez89
Civilian
Civilian


Number of posts : 1
Registration date : 2009-06-14

PostSubject: Re: UPNM info   Sun Jun 14, 2009 8:36 pm

ktd pnye training cmne ek..cmne korg nyer jadual harian....lg byk kelas akademik atau military?
Back to top Go down
View user profile
amir
Civilian
Civilian


Number of posts : 4
Age : 28
Location : kedah
Registration date : 2010-01-05

PostSubject: Re: UPNM info   Tue Jan 05, 2010 5:27 pm

tnya ckit leh....klu nk apply ktd thn ni blh ke?
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: UPNM info   Wed Feb 24, 2010 9:56 pm

boley amir..ko tunggu bulan march lepas keputusan SPM tahun ni keluar!
Back to top Go down
View user profile
marshap
Civilian
Civilian


Number of posts : 4
Registration date : 2010-03-22

PostSubject: Re: UPNM info   Mon Mar 22, 2010 1:38 am

nk jd pgawai kdet upnm mmg xleh kaki rata ke??
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: UPNM info   Mon Mar 22, 2010 3:58 am

menjawab soalan ni sy dah jawap kat dlm treat KTU.. harap maklum

mmg kaki rata tak boleh join armed force , sbb dari apa yang saya alami semasa temuduga dulu mereka tidak akan mengambil rekrut baru sekiranya kaki mereka itu rata kerana kaki rata ni tak boleh berdiri lama2 sangat, dan kebanyakan dari si kaki rata ni badan mereka besar-besar, berdasarkan dari penelitian saya la,sbb kebanyakan si kaki rata ni badan mereka agak besar dari pada biase!
Back to top Go down
View user profile
marshap
Civilian
Civilian


Number of posts : 4
Registration date : 2010-03-22

PostSubject: Re: UPNM info   Mon Mar 22, 2010 2:21 pm

mmg xde chance r org kaki rata ni nk join?
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: UPNM info   Tue Mar 23, 2010 12:07 am

mmg la..tak kire pegawai ke LLP ke?mmg tak ley?

kenape?marshap kaki rata ke?
Back to top Go down
View user profile
marshap
Civilian
Civilian


Number of posts : 4
Registration date : 2010-03-22

PostSubject: Re: UPNM info   Thu Mar 25, 2010 1:21 am

agk rata r..
tp mmg mnat dr kcik ag nk join army ni..
tpakse r cr keje laen lk..
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: UPNM info   Thu Mar 25, 2010 1:46 am

ap boleh buat maybe kat luar sane ade kerjaya yang lebih baik dari tentera...
Back to top Go down
View user profile
din
Civilian
Civilian


Number of posts : 1
Registration date : 2011-01-03

PostSubject: Re: UPNM info   Mon Jan 03, 2011 9:03 pm

salam,
saya pernah dapat interview upnm tahun 2007,dekat ktu alor setar Kedah,
tapi malangnya saya x lepas ukuran dada hanya 2 inci...akhirnye saya pulang ke selatan tanah air dengan kesedihan..n then lepas itu saya bljar di uitm..alhamdulilah skg saya suadah pon abis belaja di peringkat dip.
skang ni saya masih berminat nak join Atm ni...

so,boleh ker saya apply lg upnm?
macam maner saya nak join ktu?


Back to top Go down
View user profile
ainahusnadilah
Civilian
Civilian


Number of posts : 2
Age : 23
Location : sandakan, sabah
Registration date : 2011-04-11

PostSubject: Re: UPNM info   Mon Apr 11, 2011 6:14 pm

DAH mohon upnm.. tengah tunggu tawaran temuduga..
Back to top Go down
View user profile
shraful
Civilian
Civilian


Number of posts : 5
Location : penang
Registration date : 2011-01-10

PostSubject: Re: UPNM info   Thu Apr 28, 2011 7:19 pm

dh dapt ke tawaran upnm tu??
Back to top Go down
View user profile
ainahusnadilah
Civilian
Civilian


Number of posts : 2
Age : 23
Location : sandakan, sabah
Registration date : 2011-04-11

PostSubject: Re: UPNM info   Fri Apr 29, 2011 1:18 pm

dah dapat tawaran temuduga di KEM LOK KAWI , KOTA KINABALU,.......14 april yang lalu..

terpaksa tolak..................

keadaaan tidak mengizinkan...

sebab masa tu bapa tiada di rumah...

MEMANG RASA SAYANG SANGAT.... PELUANG NI TAK SELALU DATANG...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: UPNM info   Today at 2:03 pm

Back to top Go down
 
UPNM info
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Battle of Ulundi, Question.
» The ultimatum tree
» It's good to be back
» Frostbite in foals...any info?
» Post card to John Jobbins(thought i share/any info)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum de Academy :: Defence & Military :: ATMA / UPNM-
Jump to: