Forum de Academy

CEPAT.MESRA.TERKINI
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 UPNM info

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: UPNM info   Tue May 13, 2008 3:37 pm

Apa sahaja mengenai ATMA/UPNM leh dipost atau dirujuk disini.. Terima kasih..



http://www.upnm.edu.my/
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: UPNM info   Wed May 21, 2008 3:36 pm

hmmm...cmdr luis zaha..nak tanya,bagi kadet UPNM ni..die punya kelayakan akademik sekurang-kurangnya nak berapa kredit..dengar kata nak semua A..maklumlah keluar pangkat kapten..
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: UPNM info   Wed May 21, 2008 3:42 pm

erm..susah gak nak terangkan nih.. setahu saya memang dia org nak yg the best jer utk pengambilan skrg ni.. 6 atau 7 A keatas x silap saya..mungkin ada saper2 yg lebih tahu boleh betulkn saya.. kalu nak ikutkan pengalaman saya dulu dah x leh pakai kot.. intake-intake saya dulu ada jer yg x der A langsung leh masuk jer..tapi semua kredit la.. even saya sendiri pun hanya 4a jer leh lepas interview.. Smile so skrg ni mungkin dah dinaiktarafkn kot.. Razz
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: UPNM info   Wed May 21, 2008 3:45 pm

Luis Zaha wrote:
erm..susah gak nak terangkan nih.. setahu saya memang dia org nak yg the best jer utk pengambilan skrg ni.. 6 atau 7 A keatas x silap saya..mungkin ada saper2 yg lebih tahu boleh betulkn saya.. kalu nak ikutkan pengalaman saya dulu dah x leh pakai kot.. intake-intake saya dulu ada jer yg x der A langsung leh masuk jer..tapi semua kredit la.. even saya sendiri pun hanya 4a jer leh lepas interview.. Smile so skrg ni mungkin dah dinaiktarafkn kot.. Razz

owh....permohonan untuk UPNM boleh dibuat di laman web mohe.gov.my
dah tahap universiti susah la sikit nak msuk..
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: UPNM info   Wed May 21, 2008 3:52 pm

yup..macam tu la lebih kurang.. sekarang ni dah ramai org yang pandai2 dan bagus2..so dia punya syarat kemasukan pun dah dinaikkan utk memilih yg paling best among the best..

Mr. Jackyll ada apply tak hari tu?
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: UPNM info   Wed May 21, 2008 3:55 pm

tak mohon la UPNM...saya mohon KTD..tengah tunggu surat temuduga KTD la nie..dah call CTK dia cakap dah post dah untuk temuduga KTD..tapi tak sampai pun surat...tak dapat kot..
Back to top Go down
View user profile
sue
Civilian
Civilian


Number of posts : 43
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: UPNM info   Thu May 22, 2008 12:26 pm

Luis Zaha wrote:
erm..susah gak nak terangkan nih.. setahu saya memang dia org nak yg the best jer utk pengambilan skrg ni.. 6 atau 7 A keatas x silap saya..mungkin ada saper2 yg lebih tahu boleh betulkn saya.. kalu nak ikutkan pengalaman saya dulu dah x leh pakai kot.. intake-intake saya dulu ada jer yg x der A langsung leh masuk jer..tapi semua kredit la.. even saya sendiri pun hanya 4a jer leh lepas interview.. Smile so skrg ni mungkin dah dinaiktarafkn kot.. Razz

xder A pun tapi klau ada cable....
budak tu skrg student upnm...bapa dia army
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: UPNM info   Thu May 22, 2008 12:34 pm

yup sue... tu pun salah satu faktor.. Wink
Back to top Go down
View user profile
sue
Civilian
Civilian


Number of posts : 43
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: UPNM info   Thu May 22, 2008 1:38 pm

dengar citer... elaun bulanan student upnm ni banyakkkkkk......
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: UPNM info   Thu May 22, 2008 1:49 pm

erm...memang banyakk.. mengalahkan gaji konstabel polis yg baru kuar tau..
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: UPNM info   Thu May 22, 2008 2:08 pm

apa yang saya tahu. siska UPNM nie mampu beli kereta walaupun masih dalam kadet.
kayo tuuu
1000 ++ sebulan
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: UPNM info   Thu May 22, 2008 2:51 pm

erm..tau tak per.. siap ada yg tak tau nak wat per coz tempat tinggal free..makan free..baju free.. yg lagi best siap leh kumpul duit utk kawin lagi..komisen jer terus kawin.. Laughing
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: UPNM info   Thu May 22, 2008 2:53 pm

hahahaha...mmg senang kadet UPNM sekarang..
Back to top Go down
View user profile
chef_hanani
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 20
Registration date : 2008-05-05

PostSubject: Re: UPNM info   Fri May 23, 2008 9:29 am

Luis Zaha wrote:
erm..tau tak per.. siap ada yg tak tau nak wat per coz tempat tinggal free..makan free..baju free.. yg lagi best siap leh kumpul duit utk kawin lagi..komisen jer terus kawin.. Laughing

Hehehe..tau takpe..kawan2 nani yg grad dari sane idup senang la.. Jelous gak tgk coz dulu takmo apply..

Rezeki memasing..setahu nani, bila final year kadet UPNM nyer elaun memang banyak...

Untung join ATM ni, sume di support...huhuhu..
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: UPNM info   Fri May 23, 2008 9:39 am

ermm.. betul tu.. kalau x silap saya elaun yg final year tu leh cecah 1500... Shocked bayangkan jer la.. huhuhuhu...menyesal lak...
Back to top Go down
View user profile
sue
Civilian
Civilian


Number of posts : 43
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: UPNM info   Fri May 23, 2008 4:38 pm

Luis Zaha wrote:
ermm.. betul tu.. kalau x silap saya elaun yg final year tu leh cecah 1500... Shocked bayangkan jer la.. huhuhuhu...menyesal lak...

quit ke kena kick ???
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: UPNM info   Fri May 23, 2008 4:48 pm

hahahahaha....
Back to top Go down
View user profile
sue
Civilian
Civilian


Number of posts : 43
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: UPNM info   Fri May 23, 2008 5:26 pm

jgn sedey....
Back to top Go down
View user profile
TabikSpring
Junior
Junior


Number of posts : 131
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: UPNM info   Sun May 25, 2008 11:15 am

Ala rezeki dimana2 saja. tu yang kita nampak...
mana la tau rezeki kita lebih lagi....
insyaAllah

apa apa pon GEMPUR WIRA
Back to top Go down
View user profile
jedi89
Civilian
Civilian


Number of posts : 15
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: UPNM info   Mon May 18, 2009 9:33 am

kadet UPNM mmg kaya...
tp denga2 kadet UPNM ni ade mslh cket...
de org kate kadet UPNM ni x semantap kadet k0lej...
xtaw la....
Back to top Go down
View user profile
mr.jackyll
Sub. Mod
Sub. Mod


Number of posts : 279
Age : 26
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: UPNM info   Mon May 18, 2009 12:25 pm

hahaha.mana ko tahu ni..jgn sebarkan khabar angin.mane2 kolej tentera sama je mantapnye.cuma setiap pandagan manusia berbeza2
Back to top Go down
View user profile
jedi89
Civilian
Civilian


Number of posts : 15
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: UPNM info   Tue May 19, 2009 6:28 am

bende ni mmg org awm xtaw...
tp dak2 kadet je yg taw..
Back to top Go down
View user profile
bubbles
Civilian
Civilian


Number of posts : 20
Age : 25
Location : penang
Registration date : 2009-03-30

PostSubject: Re: UPNM info   Wed May 20, 2009 4:01 pm

dari gaya penuliasan jedi,saya rse jedi nie kadet kolej??tul x?
Back to top Go down
View user profile
Luis Zaha
Mastermind
Mastermind


Number of posts : 205
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: UPNM info   Thu May 21, 2009 12:31 am

jedi89 wrote:
kadet UPNM mmg kaya...
tp denga2 kadet UPNM ni ade mslh cket...
de org kate kadet UPNM ni x semantap kadet k0lej...
xtaw la....

erm..itu saya setuju skit la..tp untuk intake yg baru2 ni la..
tapi masa intake tahun 2002 ke bawah still setanding dgn budak kolej..
Back to top Go down
View user profile
jedi89
Civilian
Civilian


Number of posts : 15
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: UPNM info   Thu May 21, 2009 4:14 pm

bubbles wrote:
dari gaya penuliasan jedi,saya rse jedi nie kadet kolej??tul x?

erm..
maybe btol...
maybe x...
tp denga2 NC br UPNM skang makin tegas..
die nak ubah UPNM jd mcm WESTPOINT...
tp xtaw la smpai mana die dpt capai sume 2...
byk msalah akn tmbul klaw UPNM dibuat mcm WESTPOINT...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: UPNM info   Today at 6:08 pm

Back to top Go down
 
UPNM info
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Battle of Ulundi, Question.
» The ultimatum tree
» It's good to be back
» Frostbite in foals...any info?
» Post card to John Jobbins(thought i share/any info)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum de Academy :: Defence & Military :: ATMA / UPNM-
Jump to: